Flag football

Flag football je brezkontaktna različica ameriškega nogometa. Opremo sestavljajo samo zastavice okrog pasu in kopačke (v dvorani športni copati). Za šport ščitniki in čelade, kot smo vajeni iz TV zaslonov, niso potrebni. Ekipo sestavljajo:

Napad: podajalec, lovilec, tekač, center

Obramba: linebacker, safety,  cornerback

Za uspešno obrambo mora igralec nasprotniku, ki ima žogo v posesti, čim prej izpuliti zastavico ali prestreči podajo. Napad ima štiri poizkuse podaje ali teka, da pride čez sredino (25 yardov) in če uspe, še štiri poizkuse, da pride do končne cone (dodatnih 25 yardov). Ko ekipa doseže zadetek dobi šest točk, obstajajo pa še dodatna točkovanja. Igra običajno poteka na travi ali v dvorani, pet na pet, v ekipi je 12 igralcev, ki se redno menjujejo. Gre za hiter, taktičen, ekipen šport.

Flag football je eden izmed najbolj priljubljenih športov na svetu, vse bolj pa osvaja tudi slovenske športne navdušence. Šport je primeren tudi za otroke, saj je odličen za razvoj motoričnih sposobnosti, otroku pa pomaga do napredka tako na fizičnem kot tudi na psihičnem področju. Nauči ga discipline in timskega dela. Gre za šport, pri katerem je zelo pomemben timski duh. Ekipa mora dihati kot eno.

BW-7295   BW-7254