O KLUBU

Športno društvo Klub Mustangs Ljubljana je bilo ustavljeno z željo po tem, da naše otroke spodbudimo k aktivnejšemu otroštvu. Želimo, da najmlajšim predstavimo šport, kjer ne štejejo zgolj samo zmage, temveč je pomembnejši ekipni duh in sodelovanje s soigralci. Želimo pozitivno vplivati na današnjo mladino in jih skozi šport naučiti življenjskih vrednot.

Društvo je prostovoljno, nepridobitno in samostojno združenje športnikov in simpatizerjev športa, ki združuje in povezuje članstvo z namenom izvajanja programov športnih dejavnosti. Vključuje otroke, mladino in odrasle v razne oblike športnih dejavnosti od rekreativnih aktivnosti do vrhunske športne dejavnosti.

V Sloveniji je ameriški nogomet se razmeroma nepoznan in v ozadju ter večinoma napačno razumljen. Prav zaradi tega smo se zbrali ekipa mladih navdušencev ameriškega nogometa in se odločili, da ameriški nogomet predstavimo širši množici in jo navdušimo predvsem pa otroke in njihove starše, ker verjamemo, da jim prav ta šport poleg gibanja daje tudi nekaj več kot le to. Uči jih discipline, ekipnega duha, nesebične pomoči drugim, odgovornosti, predanosti in povezanosti.Naše najmlajše želimo naučiti in navdušiti nad ameriškim nogometom. Za vse tiste najbolj vztrajne otroke, ki bodo željni tudi tekmovanj pa jih bomo pripravili tudi na to in jih usmerjali na pot profesionalnega ameriškega nogometa. Otrokom želimo približati šport kot način zabave in jih spodbuditi k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi in ne pred računalniki, televizijo, telefoni, itd.  Spodbujamo zdrav in aktiven način življenja.

Najmlajše bomo z veliko igre in dobre volje seznanili z osnovnimi tehničnimi taktični elementi ameriškega nogometa. Otroci bodo tako spoznali različne načine vodenja, zaustavljanja, sprejemanja in podajanja žoge. Ameriški nogomet zahteva tako motorične, funcionalne in psihofizične sposobnosti, katere bomo na treningih v sproščenem in razigranem vzdušju razvijali.

MUSTANGI smo vzdržljivi, disciplinirani, inteligentni, močni, zanesljivi, samostojni, radi nesebično pomagamo drugim  in smo velika ekipa z velikim srcem. In vse to bi radi prenesli na naše otroke in jim dali popotnico za življenje.